top of page

Eventyrlige Røros og Østerdalen

Røros.jpeg

Kultur og opplevelser på Røros og i Østerdalen

 

Vi har i RunWay har vi ofte fått forespørsel om tur til Røros. Det er derfor svært gledelig at vi i år kan presentere en tur til Røros og Østerdalen. Vi får med oss mange høydepunkter underveis, slik som Geiranger, Trollstigen, Romsdalen, Røros, Aukrustsenteret og Prøysenhuset på Hedmark. Dette blir en tur fylt opp av kultur og opplevelser.

 

RunWay bussen starter denne morgenen i Haugesund, og tar med våre gjester derfra og videre oppover mot Stord til Bergen for et kort stopp. Derfra går turen videre nordover gjennom Nordhordland til Sognefjorden, som vi krysser mellom Oppedal og Lavik. Vi gjør et kort stopp i Førde, vi kjører videre oppover til Jølster, og på Skei har vi et stopp for lunsj. Så går reisen videre mot Utvikfjellet hvor Nordfjorden tar imot oss i all sin vide utstrekning. Vi skal kjøre rundt i indre deler av Nordfjord. Passerer bygder som Utvik, Innvik, Olden, Loen og Stryn. Herfra går turen innover mot Strynefjellet, og på Grotli svinger vi av vegen mot Geiranger. Her i Geiranger har vi vår første overnatting og middag sammen. Allerede denne dagen har vi fått med oss mange høydepunkter underveis, og nedstigningen til Geiranger er av det spektakulære slaget.

 

Etter en god frokost, setter vi oss i bussen for å kjøre oppover Ørnesvingene fra Geiranger. Vi skal nå kjøre ned Trollstigen, og videre Romsdalen mot Dombås hvor vi har et lunsjstopp. Derfra skal vi kjøre videre innover mot Røros, hvor vi sjekker inn på Røros hotell for felles middag og to overnattinger.

 

I dag er vi på Røros. Vi skal gjøre oss kjent i den vesle fjellbyen med lokal guide, besøke kirken og Olavsgruven. Røros er en kulturell by, som byr på mange historier fra gammel og ny tid. Vi skal se og høre mye om dette denne dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

 

I dag tar vi farvel med Røros etter frokost og kjører til Alvdal, der vi skal besøke Aukrustsenteret, eller arven etter’n Kjell. Kjell Aukrust var en av de mest folkekjære kunstnerne. Han var tegner, forfatter, maler, oppfinner og humorist. Flåklypa kjenner vi alle. Etter Alvdal, kjører vi gjennom Østerdalen, til selveste Prøysenhuset. Her skal vi nok en gang få besøke en av våre andre mest folkekjære kunstnere. Prøysenhuset står slik det gjorde den gangen Alf Prøysen bodde her, og kanskje får vi også et «glimt av steinrøysa nede i bakken». Vi kjører videre til Hamar, der vi overnatter denne siste dagen.

 

I dag skal vi begynne på veien hjem til Bergen og Haugesund. Vi kjører vestover, med fine stopp underveis, og på ettermiddagen/kvelden er alle kommet frem til sine hjemsteder, etter en flott tur med kultur, glede og opplevelser med RunWay.

 

Innhold:

 

  • 4 netter på hotell

  • 4 frokoster

  • 4 middager

  • Guidet tur i Røros

  • Inngang til Aukrustsenteret

  • Inngang Prøysenhuset

  • Reiseleder og Sjåfør fra RunWay

  • Alle opplevelser som beskrevet i programmet.

 

5 dager Avreise 14 august

Pris fra 8450,- 

bottom of page