top of page

Høydepunkter i Telemark

telemark3.jpg

Telemarkskanalen og Rjukan/ Gaustatoppen – det beste av Telemark

 

RunWay har gleden av å invitere dere med på sommertur til vakre Telemark og Strand Hotell, videre skal vi reise med kanalbåter på Telemarkskanalen og en hel dag i Rjukan og Gaustatoppen.
Vi nøler ikke med å kalle dette en tur til hjerte av Telemark, der det ene høydepunktet avløses av det andre. 

Vi starter om morgenen og henter vi våre gjester på de avtalte terminalene, og setter kursen denne på denne vakre junidagen, til Hardanger. Vi krysser fjorden med fergen og kjører langs Sørfjorden til Odda, der vi får se Hardanger fra sin vakreste side i blomstringstiden. Fra Odda kjører vi mot Røldal og Haukeli, før vi på ettermiddagen kommer til den vakre bygda Morgeda, også kjent som skisportens vugge. Her skal vi bo i tre netter. Felles middag om kvelden.
Dagen etter skal vi reise på telemakskanelen med de sagnomsuste kanalbåtene. Her skal vi passere spektakulære sluser, og seile langs stille vann i et ellers så mektig landskap. Dette er en opplevelse som en vil huske i lang tid. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.
I dag skal vi, etter en god frokost kjøre til Rjukan og Gaustadtoppen. Værforbehold.  Her skal vi ta banen opp på toppen-På en god og klar dag kan vi se 1/6 del av fastlands Norge herfra. Vi skal besøke Tungtvanns anlegget.  Som vi kjenner til var dette et sentralt mål for sabotørene under den andre verdenskrig. Her skal vi se og få lært mer om hva som sjekke.  I tillegg skal vi se mere til Rjukan og industrihistorien i dette området. Om kvelden returnerer vi til hotellet vårt og nyter en god middag sammen. 
Etter frokost setter vi oss i bussen for å vende tilbake til Vestlandet og Bergen. Vi nyter turen over fjellet, og kjører på den andre siden av Sørfjorden innover langs Hardangerfjorden for å krysse Hardangerbroen på vei hjem. Vel hjemme på kvelden etter en fine dager i Telemark, med Kultur, Glede og opplevelser. 


Avreisedato fra Bergen: 
8 juli  / 4 dager
Grunnprisen inkluderer: 
•3 overnattinger 
•3 middager 
• 3 frokoster 
2  Luncher
• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør 
• Reiseleder fra RunWay 
*Reise med Kanalbåten
* Besøk Gaustadtoppen ( værforbehold)

 

bottom of page