Solskinnsøyen Bornholm

Bornholm.jpg

Bornholm blir ofte kalt solskinnsøya, da øya har flest solskinnsdager i hele Danmark.

 

Her finner du Danmarks kanskje mest kjente sandstrand, Dueodde, med sin fine, hvite sand. Bornholm kan også by på dramatiske granittklipper, dype grotter, spennende kultur, arkitektur og historie fra flere hundre år tilbake. Bornholm er et yndet feriemål og en klassiker du gjerne besøker flere ganger.

Vi starter som vanlig ved å hente våre passasjerer på de avtalte terminaler.

Så tar vi danskebåten, Fjordline, fra Bergen til Hirtshals. Her koser vi oss om bord i den vestlandske skjærgården mot Stavanger. Etter avgang fra Stavanger samles vi i restauranten akterut for en herlig buffe sammen.

 

Etter en god frokost om bord på Fjordline forlater vi båten, og bussen setter kursen sørover Danmark. Vi kjører over Lillebælt-broen til Fyn, og passerer Odense før vi krysser den første av to store broer denne dagen. Den 6,7 kilometer lange Storebælt-broen tar oss over til Sjælland og videre mot København. Turen går videre over den neste store broen, Øresundbroen, som fører oss til Sverige.

 

Vel fremme i Ystad tar vi fergen over til Rønne og Bornholm, hvor vi sjekker inn på hotell Griffen. Middag på hotellet.

Etter frokost får vi en guidet tur til nordre del av Bornholm. Vi følger den vakre gullkysten oppover til middelalder festningen Hammershus, bygget på 1200-tallet og er Nord-Europas største. Vi får se flere idylliske fiskerlandsbyer som stammer helt tilbake til middelalderen. Videre skal vi innom Rundkirken i Østerlars. Denne er også Danmarks største kirke.

 

Denne dagen skal vi besøke de sydlige delene av Bornholm. Vi skal innom Snogbæk Røgeri og blant annet besøker vi vingården Lille Gadegaard hvor det blir tilbud om vinsmaking. Middag på hotellet. Etter frokost tar vi fergen fra Bornholm til Ystad. Vi kjører gjennom deler av Skåne i Sverige, over Øresundbroen til København. I Kongens by får vi litt tid på egenhånd på Strøget, og kanskje kjøper en lunsj før vi kjører ut til DFDS sin terminal og fergen som tar oss tilbake til Oslo.

Felles middag i buffé-restauranten om bord.

 

Vi nyter en fin frokost mens vi seiler inn siste del av Oslofjorden til hovedstaden. Vel fremme i Oslo setter vi oss i bussen og tar fatt på veien hjem over fjellet i flott natur til Vestlandet og Bergen. Vel framme, blir alle våre gjester kjørt til sine terminaler – rike på kultur, glede og opplevelser med RunWay.

Avreisedato fra Bergen:

21. Juli 2021 / 6 dager

Grunnprisen inkluderer:

  • 5 overnattinger på hotell/ferge med frokost

  • 4 middager

  • 4 Frokoster

  • Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

  • Reiseleder fra RunWay

  • Sjåfør fra RunWay

  • Ferger, bompenger og avgifter

  • Rundtur på Bornholm med lokalguide

  • Program som beskrevet