top of page

Solskinnsøyen Bornholm

Bornholm.jpg

Bornholm blir ofte kalt solskinnsøya, da øya har flest solskinnsdager i hele Danmark.

 

Vi har i flere år reiset til disse fantastiske Danske øyene i Østersjøen. Den er med rette kalt Nordens Mallorca. Mange av våre gjester har vært med oss flere ganger på denne turen og får ikke nok av Bornholm. På deres ønske har vi i år har vi utvidet turen med en dag ekstra som du kan benytte som du selv ønsker på øyen.

 

Her finner du Danmarks kanskje mest kjente sandstrand, Dueodde, med sin fine, hvite sand. Bornholm kan også by på dramatiske granittklipper, dype grotter, spennende kultur, arkitektur og historie fra flere hundre år tilbake. Bornholm er et yndet feriemål og en klassiker du gjerne besøker flere ganger.

 

Vi starter som vanlig ved å hente våre passasjerer på de avtalte terminaler.

Vi skal denne gang ta Fjord Line fra Bergen og nyter turen langs det vakre Vestlandet denne sommer ettermiddagen.  Felles middag om kvelden om bord.

 

Etter en god frokost kjører vi i land i Hirtshals. I dag skal vi kjøre gjennom det meste av Danmark. Vi kommer frem til Ystad der fergen til Bornholm venter på oss.  Her går det fort unna og vi er fremme Rønne og  vi sjekker inn på hotell Griffen. Middag på hotellet.

 

Etter frokost får vi en guidet tur til nordre del av Bornholm. Vi følger den vakre gullkysten oppover til middelalder festningen Hammershus, bygget på 1200-tallet og er Nord-Europas største. Vi får se flere idylliske fiskerlandsbyer som stammer helt tilbake til middelalderen. Videre skal vi innom Rundkirken i Østerlars. Denne er også Danmarks største kirke.

 Vi skal innom Snogbæk Røgeri og blant annet besøker vi vingården Lille Gadegaard hvor det blir tilbud om vinsmaking. Middag på hotellet.

 

I dag skal vi slappe av. De som ønsker kan bli med oss til an av de små koselige byene på Østsiden der vi kan vandre rundt og kose oss noen timer.  Her er mange spisesteder, god mat og masse butikker med mye rart i.  Eller en kan velge å bruke dagen i Rønne eller på stranden. Hotellet har også mange tilbud som f.eks Spa. I dag spiser vi der vi ønsker, Bornholm har mye å by på.

 

Etter frokost tar vi fergen fra Bornholm til Ystad. Vi kjører gjennom deler av Skåne i Sverige, over Øresundbroen til København. I Kongens by får vi litt tid på egenhånd på Strøget, og kanskje kjøper en lunsj før vi kjører ut til DFDS sin terminal og fergen som tar oss tilbake til Oslo.

Felles middag i buffé-restauranten om bord.

 

Vi nyter en fin frokost mens vi seiler inn siste del av Oslofjorden til hovedstaden. Vel fremme i Oslo setter vi oss i bussen og tar fatt på veien hjem over fjellet i flott natur til Vestlandet og Bergen. Vel framme, blir alle våre gjester kjørt til sine terminaler – rike på kultur, glede og opplevelser med RunWay.

Pris fra 15800,-   

 

Avreisedato fra Bergen:

5 august / 7 dager

Grunnprisen inkluderer:

•4 overnattinger på hotell Griffen med havutsikt

1 overnatting på Fjord Line

1 Cruise med DFDS innv. lugar  

• 4 middager

  • 6 Frokoster

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

  • Sjåfør fra RunWay

  • Ferger, bompenger og avgifter

 

• Rundtur på Bornholm med lokalguide

• Program som beskrevet

bottom of page