Vin og kultur i Moseldalen

moseldalen.jpg

Elvene Rhinen og Mosel snor seg gjennom to av Tysklands mest majestetiske dalfører i et landskap som skapt med en tryllestav. Maleriske landsbyer ligger som perler på en snor langs elvebredden. Over kneiser vinbergene, og på knausene henger røverriddernes ruvende borger. Du vil bli betatt av utsikten fra den verdensberømte Lorelei-klippen. Vi skal også delta på den årlige vinfestivalen i Cochem.   Her kan du fryde deg over folkelivet, og prøvesmake ulike lokale viner servert fra bodene.

 

Vi gleder oss til å ta deg med på denne turen til vakre Tyskland, og vakre Moseldalen og Rhindalen  Her skal vi virkelig nyte det gode liv, med god mat og veldig god drikke i hyggelig reisefølge.

 

 

 

Turprogram Dag for Dag.

 

Onsdag.

Vi starter i Bergen, der bussen henter deg på avtalt terminal. Første dagen har vi en kort tur til Fjord Line i Bergen som tar oss ut på den første etappen. Blant holmer og skjær  seiler vi sørover  Vestlandskysten der Haugesund passeres på ettermiddagen. I det vi legger til kai i Stavanger, går vi til duk og dekket bord og har vårt første måltid sammen.

 

Torsdag.

Neste dag kjører vi i land i Hirtshals og setter kursen sørover i Danmark. Milene går fort unna på gode veier, og i 12-tiden passerer vi grensen til Tyskland. Vi gjør et kort stopp på Otto Duborg for de nødvendige varer og lunsj, og kjører videre til Bremen hvor vi skal bo på vårt hotell. Felles middag også i kveld.

Fredag

I dag skal vi kjøre fra Bremen til Moseldalen etter en god frokost. Etappen er ikke så lang, og vi er fremme på hotellet vår i Trier tidlig på kvelden. Trier er en hyggelig by som har masse å by på. Fine restauranter, gode kneiper og masse annet spennende. Også i kveld har vi felles middag på hotellet.

 

Lørdag

I dag skal vi kose oss i Cochem. Det er vinfestival, og vi kan gå rundt og nyte smaksprøver i de mange bodene. Her er kjente og ukjente produsenter av vin fra området.

Hele dagen er til din egen disposisjon, men reiseleder gir råd og vink underveis.

Cochem er en fantastisk koselig by som ligger ved bredden av elven Mosel. Dette må bare oppleves. I dag spiser dere hvor dere ønsker.

 

Søndag.

I dag skal vi på utflukt gjennom Moseldalen. Vi skal også innom Rhinedalen. Vi skal innom en vingård med vinsmaking.  Videre til St. Goarshausen der vi skal beskue og besøke den 194 meter høye Lorelei-klippen ved Rhinens bredde. En flott utflukt med det beste fra disse to dalene.

 

 

 

 

Mandag.

Etter frokosten på hotellet setter vi oss i bussen, og kjører nordover igjen. På ettermiddagen ankommer vi Lübeck der vi skal overnatte. Felles middag om kvelden.

 

Tirsdag

Etter en god frokost skal vi i dag si farvel til Tyskland for denne gang. Vi kjører den korte turen til Kiel, hvor Color Line venter på oss, og vi nyter et flott cruise hjem til Oslo med god middag og alt det skipet har å by på.

 

Onsdag.

Etter ankomst Oslo, og frokost om bord på skipet, setter vi oss i bussen for den siste etappen på denne turen. Fine stopp underveis. Vi kjører bussen alle til sine terminaler, rik på gode minner og opplevelser med RunWay.

 

Avreise   24/8 /8  dager

 

Pris: 14900,-

 

Pris pr. person i dobbeltrom/lugar,

Enket rom tillegg kr: 2400,-   

 

Grunnprisen inkluderer:

Reise som beskrevet i turprogram.

Reise med Ford Line

Cruise med Color Line

7 overnattinger på hotell/ferge

7 frokoster

5 middager

Busstur med dyktig sjåfør fra RunWay

Reiseleder fra RunWay

Utflukt Moseldalen

 

Ikke inkludert

Vingårdsbesøk og vinsmaking

Show Color Line