top of page

Telemarkskanalen og Gaustatoppen

telemark.jpg

Vi starter om morgenen og henter våre gjester på de avtalte terminalene, og setter kursen på denne vakre augustdagen, til Hardanger. Vi krysser fjorden med fergen og kjører langs Sørfjorden til Odda, der vi får se Hardanger fra sin vakreste side, nå når det er innhøsting  Fra Odda kjører vi mot Røldal og Haukeli, før vi på ettermiddagen kommer til Norsjø Hotell. Her skal vi bo i tre netter og ha flere fine utflukter. Felles middag om kvelden.

 

Dagen etter skal vi reise på telemakskanalen med de sagnomsuste kanalbåtene. Her skal vi passere spektakulære sluser, og seile langs stille vann i et ellers så mektig landskap. Dette er en opplevelse som en vil huske i lang tid. Om kvelden blir det felles middag på hotellet.

Dagen etter starter vi med en god frokost. Vi skal så kjøre til Rjukan og Gaustadtoppen. Værforbehold.  Her skal vi ta banen opp på toppen. På en god og klar dag kan vi se 1/6 av fastlands Norge herfra. Vi skal besøke Tungtvannsanlegget. Som vi kjenner til var dette et sentralt mål for sabotørene under den andre verdenskrig. Her skal vi se og få lært mer om hva som skjedde. I tillegg skal vi se mer til Rjukan og industrihistorien i dette området. Om kvelden returnerer vi til hotellet vårt og nyter en god middag sammen.

 

Etter frokost setter vi oss i bussen for å vende tilbake til Vestlandet og Bergen. Vi nyter turen over fjellet, og kjører på den andre siden av Sørfjorden innover langs Hardangerfjorden for å krysse Hardangerbroen på vei hjem. Vel hjemme på kvelden etter noen fine dager i Telemark, med Kultur, Glede og opplevelser.

Avreisedato fra Bergen:

8 august / 4 dager

Grunnprisen inkluderer:

•3 overnattinger

•3 middager

• 3 frokoster

2  Luncher

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

*Reise med Kanalbåten

* Besøk Gaustaadtoppen ( værforbehold)

* Besøk Tungvans anlegget.

• Alle opplevelser som er nevnt i program

 

Pris fra kr: 6990,-  

bottom of page