Bli med til Rakfisk festivalen i Valdres

Rakfiskfestivalen.jpg

Rakfiskfestivalen: Rakfisk er en mat-tradisjon som kan spores tilbake til middelalderen. Navnet rakfisk er brukt så tidlig som 1348 og er nok enda eldre. Tidligere ble det laget store mengder rakfisk i Trøndelag, Møre og Romsdal og Nord-Norge. Etter en lang periode med liten produksjon er det Valdres som er blitt sentrum for størstedelen av rakfiskproduksjon i Norge. Produktnavnet Rakfisk fra Valdres ble i 2006 godkjent som en beskyttet geografisk betegnelse. Denne lovbeskyttelsen innebærer at kun fisk som er klekket, oppdrettet og foredlet i Valdres kan bli solgt under produktnavnet Rakfisk fra Valdres

 

RunWay har i høst gleden av å ta dere med til den verdenskjente rakfiskfestivalen på Fagernes. Dette er en tur som mange har ønsket, og vi er glade for å kunne innfri denne turen. Vi setter oss i bussen i Bergen, og kjører østover mot Golsfjellet og Oset Høyfjellshotell som skal være vår base i to netter. Ved ankomst Oset blir vi servert en flott middag.

 

Neste dag tar vi bussen ned til Fagernes og Rakfiskfestivalen. Her kan vi gå langs boder og smake på rakfisk, og andre lokale spesialiteter, og ikke minst nyte stemningen på dette fantastiske markedet. Her er musikk, mat og drikke, og mye moro. På ettermiddagen vender vi tilbake til Oset, og nyer en herlig middag sammen.

 

Alt har en ende, også en rakfiskfestival. Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører mot Bergen. Vi har naturlige stopp underveis, og kommer frem på ettermiddagen. Fornøyde, gode og mette etter en herlig tur til Valdres.

 

Avreisedato fra Bergen:

4. November 2021 / 3 dager

Grunnprisen inkluderer:

• 2 overnattinger

• 2 middager

• 2 frokoster

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

• Ferger og bompenger

• Alle opplevelser som er nevnt i program

På stigningsrute:  B1/B2