Vestlandet, fra hav til fjell

REISEPLAN

3. August

Vi starter i Bergen om morgenen, der vi også tar med oss gjester fra Haugesund og Stord, som kommer med Kystbussen. Vi kjører til Voss hvor vi strekker litt på beina, før vi tar turen videre over Vikafjellet, ned til den vakre bygden Vik og til Vangsnes. Her står statuen av Fridtjof den Frøkne og skuer utover Sognefjorden. Vi tar fergen over til Dragsvik, der vi og skal kjøre innover mot Vetlefjorden og Gaularfjellet. En fantastisk fjellovergang som bringer oss opp mot Jølster, gjennom vakker natur og spektakulær vei. Vel fremme i Jølster, sjekker vi inn på Thon Hotell på Skei der en god middag venter på oss. Her kan vi slappe av ved det vakre Jøstravatnet, og tilbringe en god natt før en ny dag venter oss. 

Dag 2.

I dag skal vi kjøre over Utvikfjellet, til Nordfjord, hvor vi skal besøke bygdene Olden, Loen og Stryn. Kort pause i Stryn. Vi skal videre innover mot Strynefjellet, og opp til Grotli, der vi skal ta av og kjøre ned mot den vakre bygden Geiranger. Her skal vi kjøre og nyte en fantastisk utsikt over turistbygden som ligger lengst inne i verdensarvfjorden. Vel nede i bygden, etter flere stopp underveis på vei ned, skal vi ta en behagelig pause. Her er det mulighet for egen fjordtur med Sightseeing-båt for de som ønsker det (ekstra). Vi skal videre kjøre opp Ørnesvingene, som gir oss enda mer utsikt over verdensarv-området, før vi tar fergen over Norangsfjorden. Herfra skal vi kjøre inn til jordbærbygden Valldal, og kjøre over mot Romsdal, der Kongen, Dronningen og Bispen venter oss på toppen av Trollstigen. Etter å ha nytt utsikten her, kjører vi ned denne verdensberømte veien. Vi tar en kort svipptur opp til utsikten mot Trollveggen, før vi kjører ned til Åndalsnes og videre ut langs fjorden til Ålesund, hvor vi skal bo i kveld. 

Dag 3. 

Etter en god frokost i sentrum av Sunnmørsbyen, skal vi ta fergen over til Hareid, og kjører nedover mot Ulsteinsvik, og over til Fosnavågen og sørover mot Stadtlandet. Her skal vi kjøre opp til Vestkapp, som gir oss en fantastisk utsikt over Stadthavet, og landområdene omkring. Videre skal vi kjøre ned til Ervik, der vi skal beskue Sanct Svithun Kapell, kalt opp etter Hurtigruten som forliste her under andre verdenskrig. Turen bringer oss videre mot Nordfjord hotell, der vi skal ha vår siste overnatting.

Dag 4.

I dag starter vi etter nok en god frokost, og kjører til Loen, der Loen- Skylift venter på oss (Ekstra). Denne går fra havnivået, og rett opp til fjellet Hoven, 1011 meter over havet. Anlegget ble åpnet av Dronning Sonja i 2017, og er blitt en stor attraksjon på Vestlandet. Vi skal videre kjøre sørover mot Førde, Sunnfjords hovedstad, for et kort stopp og videre derfra til fergestrekket Lavik-Oppedal, og hjem til Bergen. Reisende til Stord og Haugesund, blir kjørt hjem. 

Pristillegg Stord/Haugesund kr; 500,- 

Fjordsightseeing Geiranger: 425,-

Skylift Loen: 530,-

For å melde deg på turen send oss en E-post på: Post@run-way.no eller bruk vårt påmeldingsskjema under.

 

Priser fra 6900,-  

logo.png

Kontakt oss:  

Telefon: +47 46 97 87 00

Postadresse: post@run-way.no

Lokasjon: -Norge

Adresse: Morviklien 14, 5124 Morvik

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon