top of page

Kystruten til Lofoten og Vesterålen

Få plasser igjen
Havila Castor.jpg
Få plasser igjen

Lofoten og Vesterålen

 

På denne turen skal vi oppleve det beste av Norge på sjø og land. Vi skal ta Hurtigruten fra Bergen til Svolvær, med alt det innebærer av opplevelser. Vi skal ha buss i Lofoten og Vesterålen, og tilbake til Bergen. Fullspekket av kultur, glede og opplevelser. Dette er en tur i Norge hvor høydepunktene kommer som en perle på en snor.

 

Vi går om bord på Havila Kystrutens "Havila Polaris" i Bergen, som skal være vårt hjem i fire døgn. Vi seiler ut fra Bergen og har middag om bord. Vi anløper Florø og Måløy om natten. Tidlig om morgenen er vi innom den lille bygden Torvik før vi ankommer Ålesund. Jugendbyen skal vi faktisk anløpe to ganger i dag. Etter en kort visitt nå rundt frokosttid, skal vi ta den flotte turen innover Storfjorden, og helt inn til Geiranger. Her finner vi storslagen Sunnmørsk natur og små veiløse gårder som ligger langsmed fjorden, og på fjellhyller langt der oppe. På ettermiddagen anløper vi igjen Ålesund før vi setter kursen mot rosenes by, Molde.

 

Om natten anløper vi Kristiansund før vi om morgenen er innom Norges tredje største by, Trondheim. Etter avgang Trondheim seiler vi nordover det vakre farvannet som tar oss ut mot Folla, og vi anløper Rørvik om kvelden. Mens vi sover tar skipet seg nordover Helgelandskysten, og anløper Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna. Når vi spiser frokost, er vi på Ørnes. Bodø, Nordlands hovedstad, har vi noen timers opphold i, og vi kan besøke Saltstraumen. Skipet tar oss videre over Vestfjorden til Lofoten, og vårt første anløp der er fiskeværet Stamsund. Vi skal videre seile langs Lofotveggen til Lofotens hovedstad Svolvær,

Fra Svolvær er vi med skipet gjennom det vakre Raftsundet, og en snartur innom Trollfjorden, hvor det serveres Trollfjordsuppe. Dette blir vårt siste måltid på skipet før skipet nå anløper Stokmarknes, Hurtigrutens fødeby, skal vi gå i land og overnatte der. Neste dag starter vi med en sen frokost, og besøker Hurtigrutemuseet som ligger tett ved hotellet. Vi møter så bussen vår som skal ta oss tilbake til Bergen.

 

 Vi skal i dag kjøre til Lofoten og helt ut til Å. Vi skal innom fiskeværet Henningsvær og Reine. Vel tilbake i Svolvær overnatter vi på Thon Hotell sentralt i sentrum.

 

Vi starter dagen etter frokost ved å krysse over Vestfjorden til Skutvik og Hammarøy. Her skal vi besøke Hamsun-senteret. Vi skal videre ta oss sørover over Saltfjellet til Mo i Rana, hvor vi skal overnatte denne dagen. Mo i Rana er en kjent industriby, og har den dag i dag, det største malmbruddet i Norge i daglig drift.

 

Fra Mo i Rana går turen sørover til Mosjøen, hvor vi gjør et kort stopp. Vi skal videre i dag langs E6, og passerer Steinkjer, Verdal, Stjørdal og Trondheim, før vi om kvelden kommer frem til skiferbyen Oppdal. Her har vi vår siste overnatting på turen, og felles middag på kvelden.

 

Vi spiser frokost, og forlater Oppdal, og kjører over Dovrefjellet til Lom og velger herfra veien Vestover mot Bergen hvor vi ankommer om kvelden.

 

Avreisedato fra Bergen:

25 august 2024  / 8 dager

 

Grunnprisen inkluderer:

 

• Reise med Havila Polaris fra Bergen til Stokmarknes.

Full pensjon om bord.

4 netter på hotell med middag og frokost.

• Reiseleder fra RunWay med på hele turen

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Ferger og bompenger

• Alle opplevelser som er nevnt i program

 

 

Pris fra kr: 22900,-

bottom of page