Hansabyene og Oktoberfest

oktoberfest-munich-camarero.jpg

Vi skal denne gang besøke noen av de kjente hansabyene i Nord-Tyskland. Områder som i generasjoner har hatt sterke relasjoner til Bergen, Vestlandet og Norge. Dette blir en tur til historiske omgivelser og mange kulturelle opplevelser.

 

RunWay bussen henter våre reisende på avtalte terminaler. Vi kjører så om bord i Fjordline hvor vi hygger oss sammen og blir kjent, mens skipet seiler sørover Vestlandskysten. Om kvelden ønsker vi velkommen våre gjester fra Stavanger, og vi har felles middag om bord.

 

Dag to kjører vi i land i Hirtshals etter en frokost på skipet. På noen timer legger vi Jylland bak oss, og vi kommer inn i den første Hansabyen Flensburg, hvor vi tilbringer noen timer med muligheter for lunsj. Flensburg er i dag mest kjent som grensebyen mellom Danmark og Tyskland, men er også en havneby og har vekselvis hatt tilhold til Danmark og Tyskland i mange år. På ettermiddagen kjører vi videre til Lübeck, hvor vi skal oppholde oss i to netter. Felles middag på hotellet.

 

Dag tre. Denne dagen skal vi tilbringe i Lübeck. Vi bor sentralt i byen, i gå avstand til det gamle sentrum og de kjente kulturelle og historiske stedene. Vi skal ha en 3-4 timers guidede tur, og resten av dagen er til egen disposisjon. I kveld kan du spise middag der du ønsker, med et av byens mange gode restauranter.

 

Etter frokosten setter vi oss i bussen, og kjører til den neste Hansabyen på turen vår, Wismar. Her skal vi bo sentralt, og vi er i Oktober måned og det er Ølfestivaler/ Oktober festivaler. Wismar er i så måte, intet unntak. I dag skal vi kose oss i denne gamle byen. Alt i kort avstand til hotellet.

 

Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører den korte veien opp til Kiel. Her får vi tid til en kort titt i en by som ble totalt bombet ned på slutten av 2. Verdenskrig. Kiel er fortsatt en sentral havneby, og vi starter hjemreisen vår herfra med 1 døgns cruise om bord i Color Line. Felles middag om kvelden.

 

Vi nyter frokosten vår om bord på fergen, og en fin utsikt gjennom indre Oslofjorden. Skipet ligger til kai kl. 10, og vi setter oss i bussen for en fin tur hjem over fjellet, der høstens farger møter oss. Tidlig kveld er vi hjemme i Bergen. Rik på Kultur, Glede og Opplevelser.    

Avreisedato fra Bergen:

5. Oktober /  6 dager

Grunnprisen inkluderer:

• 5 overnattinger hvorav 2 på båt.

• 3 middager

• 5 frokoster

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

  • Guidet omvisning i Lübeck

  • Et døgns cruise med Fjordline

  • Et døgns cruise med Color Line inkl. Show

*Ferger, bompenger og avgifter

• Alle opplevelser som er nevnt i program

Pris fra kr:  9900 ,- BT FORDEL 9100,-