top of page

Høydepunkter i Sør-Rogaland

Helleren.jpg

I dag skal vi sette kursen mot Rogaland. Vi skal oppleve de vakre hagene, og faunaen på øyen Sør-Hidle utenfor Stavanger. Men på turen skal vi også ha det hyggelig med mange fine opplevelser og god mat. I tillegg skal vi til Sokndals og besøkte det flotte og velbevarte tettstedet der. Og mye, mye mer.

Vi reiser fra Bergen med Fjord Line. Vi nyter reisen sørover mot Stavanger langs den Vestlandske skjærgården.

Kl. 1900 er vi i Stavanger og kjører i land fra skipet. En kort kjøretur unna er vi i sentrum av byen der vi sjekker inn på hotellet. Felles middag om kvelden. 

Etter frokost skal vi i dag kjøre til den sjarmerende stede Sogndalstrand.

Det gode liv  i Sokndal

 

På Tellnes finnes verdens største forekomst av ilmenittmalm og ingen andre dagbrudd i Norge kan måle seg i størrelse. Bussturen går videre til Jøssingfjord som er kjent fra Altmark-affæren, den første krigshandling på norsk jord under 2.verdenskrig. Jøssingfjord er også starten på Fjord-Norge! Innerst i Jøssingfjord ligger 2 hus under Helleren. Dette er en gammel boplass fra steinalderen. Husene er fra 1800 tallet og vel verdt et besøk.

 

Turen går til Ruggesteinen, Nord-Europas største bevegelige steinblokk på 74 tonn. Bussen parkerer ved badeplassen Linepollen og vi går til Ruggesteinen som ligger på veg til nedlagte Blåfjell Gruver (ca 10 minutter å gå hver vei).

Etterpå vandrer vi langs Sogndalstrand, et gammelt ladested fra seilskutetiden. Allerede i 1660 årene ble Sogndalstrand nevnt som et av de betydeligste handelsstedene i landet I 1870-årene var det 20 forretninger, 4 bakerier, 2 brennevinsutsalg, 4 skjenkesteder, til og med et eget fengsel. Stranda ligger idyllisk langs utløpet til lakseelva Sokna, og ut mot det åpne havet. Sogndalstrand ble i 2005 fredet av riksantikvaren. I dag finner man bl.annet Kulturhotell, kafeer, gallerier, landhandel og utendørs amfiteater.

Lunsj på Sogndalstrand Kulturhotell.

Sokndal kirke er siste stopp, historisk vakkert og med spennende fortellinger. Det er en nydelig trekirke fra 1803 med rosemalinger (rokokko) på galleriene. Altertavle og prekestol er fra begynnelsen av 1600 tallet og kirken er bygget som et kors.

Etter en opplevelsesrik dag i Sokndal kjører vi tilbake til hotellet.

Dagen etter skal vi reise ut med båt til Sør-Hidle og oppleve Flor og Fjære.

Høydepunktet på turen blir besøket til «Flor & Fjære» på øya Sør-Hidle, en bugnende park med palmer og eksotiske planter. Her kan du nyte freden, blomstene, utsikten over sjøen og duftene. Som gjest blir du ønsket velkommen med en omvisning i hagen hvor vertskapet gir råd og inspirasjon. Kjøkkensjef Andre Mulder byr på velsmakende retter fra alle verdenshjørner, med rene natursmaker av ferske råvarer og krydret med urter fra Flor & Fjæres egen klosterhage.

Om ettermiddagen kjører vi med bussen tilbake til Bergen

 

Dette er en tre dagers tur med som passer for alle.

 

Avreisedato fra Bergen:

14 august / 3 dager

Grunnprisen inkluderer:

• 2 overnattinger

  • 2 Lunsjer

• 2  middager

• 2 frokoster

Cruise med Fjord line fra Bergen til Stavanger

  • Båt til Flor og Fjære

  • Omvisning på Fjor og Fjære inkl. stor lunsj.

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay             

*Ferger, bompenger og avgifter

• Alle opplevelser som er nevnt i program

 

Pris fra kr: 5900,-  

bottom of page