Fjord og fjell

Loen skylift.jpg

Vi har gleden av å invitere deg på en ny tur med oss.

Denne gang skal vi oppleve dype fjorder, høye fjell, isbre og kysten, nesten så langt vest en kan komme i landet vårt.

 

Vi starter i Bergen der vi også tar med oss gjester fra Haugesund og Sunnhordland som kommer med Kystbussen til Bergen.

Vi setter kursen mot Voss hvor vi har en liten stopp.

Videre skal vi i dag over Vikafjellet, til Vangsnes der den kjente statuen over Fridtjof den frøkne skuer utover Sognefjorden, verdens nest lengste fjord. Vi skal ta fergen over til Helle og kjører mot Sogndal, Fjærland og stopper ved Bøyabreen for en god kopp kaffe. Videre til Skei i Jølster der vi skal overnatte på Thon hotell.  Felles middag på hotellet.

 

Neste dag står høydepunktene i kø. Vi forlater vakre Jølster og kjører over Utvikfjellet til Olden, Loen og Stryn. Videre skal vi nå opp mot Strynefjellet der vi skal ta av på Grotli til Geiranger. Her skal vi kjøre nedover i det vakre landskapet og nyte utsikten over bygda fra spektakulære utkikkspunkt. Vel fremme i Geiranger har vi en fin pause i denne vakre fjordbygda som står på Unescos verdensarvliste.

Videre skal vi opp Ørnesvingene med nye stopp underveis. En kort fergetur bringer oss over Norangsfjorden til Valldal. Dette er en av Norges fremste fruktbygder med jordbær og moreller på listen. Vi kjører opp dalen der intet mindre enn Kongen, Dronningen og Bispen møter oss i form av fjelltopper ved toppen av Trollstigen. Etter et stopp her skal vi kjøre ned selve Trollstigen, et magisk parti vei og natur i landet vårt.  En tur innom selveste Trollveggen rekker vi også.

Vi kjører så til Åndalsnes og Ålesund hvor vårt hotell for natten venter på oss etter en dag vi vil huske lenge.

 

I dag starter vi i Ålesund og kjører sørover mot Ulsteinvik og Gurskøy.  Disse områdene er kjent for sin industri, noe som vi ikke kan unngå å se. Videre skal vi til Stadlandet og opp på Vestkapp, der vi har en fantastisk utsikt over Stadhavet fra nord til sør.  Vi kjører så nedom den lille bygda Ervik som er kjent for sin fine stand, populært blant surfere. Her finner vi også St. Svithun kapell, kalt opp etter hurtigruteskipet som forliste her under 2 verdenskrig.

 

Vi kjører så sørover og innover langs Nordfjorden, hvor vi etter hvert skal følge Panoramaveien mot Stryn. I nabobygden Loen finner vi hotellet vårt for kvelden, hvor vi skal ha en bedre middag sammen den siste kvelden. Etter frokost kan de som ønsker det ta Skyliften opp på fjellet bak hotellet. Her er en fantastisk utsikt over fjorden og bygdene omkring. De som ikke ønsker det, har et par timer disponibelt i vakre Loen.

 

Vi setter oss så i bussen og kjører utover langs Nordfjord og til Gaularfjellet, som vi kjører på veien hjemover. Vi kommer her ned til Vetlefjorden og til Balestrand hvor vi skal ha et stopp. Så tar vi fatt på siste etappe hjemover mot Bergen, hvor vi ankommer ut på kvelden. Dette er en tur hvor fjell, fjord og hav oppleves på noen få dager. Med god mat, mange inntrykk og store opplevelser.

 

Avreisedato fra Bergen:

23. August 2020 / 4 dager

Grunnprisen inkluderer:

• 3 overnattinger

• 3 middager

• 3 frokoster

• Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

• Reiseleder fra RunWay

• Ferger og bompenger

• Alle opplevelser som er nevnt i program

På stigningsrute:  C

Pris fra: 6 800,-