top of page

Historisk reise til Berlin og Praha

Berlin.jpg

Berlin og Praha

 

På denne turen skal vi besøke to av Europas kjente hovedsteder. Berlin som i en årrekke var delt mellom Øst og Vest, og som har stått i sentrum av mange begivenheter opp igjennom tidene. Praha som tidligere var hovedstad i Tsjekkoslovakia, og nå for Tsjekkia. Praha er en vakker by med mange gamle bygg, en borg og severdigheter. Vi skal gjøre oss kjent med de begge. Vi reiser fra Bergen med Fjordline etter at bussen har plukket oss opp på de utvalgte terminaler. Om bord blir vi kjent med reisefølget vårt, og nyter september turen sørover Vestlandskysten. Vi ankommer Stavanger om kvelden og har felles middag om bord på skipet.

 

Etter en god frokost om bord setter vi oss i bussen, og kjører sørover Jylland. Vi har et kort stopp og beinstrekk i Vejle, før vi krysser grensen ved Flensburg, hvor vi har vårt obligatoriske besøk hos Otto Duborg. Vi kjører videre østover, og ankommer Berlin om kvelden, hvor vi nå skal ha tre overnattinger. Felles middag.

 Etter en frokost på hotellet vårt i Berlin, skal vi i dag ut på sightseeing i byen. Vi skal kjøre Unter den Linden, se Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, og restene av den berømte Berlinmuren, samt. Mye, mye mer. Berlin oser av historie, og vi skal sette oss godt inn i de mange historiske begivenheter som preget Europa tidligere, og også i vår tid. Om kvelden har vi felles middag.

 

Denne dagen er til fri disposisjon slik at du kan se og oppleve det du ønsker. Berlin har mye å by på, enten det gjelder shopping, kultur og severdigheter. I dag får du spise der du selv ønsker i en av byens mange restauranter.

 

Etter frokost forlater vi i dag Berlin, og setter kursen mot Dresden, og videre sørover til Praha. Turen tar bare noen timer, og vi ankommer Praha tidlig på ettermiddagen. Etter å ha sjekket inn på hotellet, tar vi oss en tur rundt i det sentrale Praha, og gjør oss kjent med byen. Felles middag.

 

I dag starter vi med en sightseeing fra hotellet. Vi skal både kjøre buss rundt og spasere rundt i de trange smau og gater som er i byen. Vi skal besøke borgen og de mange kjente kulturskattene i denne vakre byen. På ettermiddagen er det tid på egenhånd og man spiser middag på egenhånd denne kvelden.

 

Etter frokost setter vi igjen kursen ut av Tsjekkia, forbi Dresden, og denne gangen rundt Berlin. Den kjente Berlin-ringen ble laget på 30-tallet, og vi skal kjøre flere mil på denne, før vi fortsetter på vår ferd oppover mot Nord-Tyskland. På kvelden ankommer vi hotellet vårt, hvor vi har felles middag og overnatting.

 

Vi starter dagen som vanlig med god frokost, og tar den korte turen opp til Kiel hvor Color Line venter på oss. Vi går om bord, og følger denne fine utseilingen fra denne Nordtyske byen.

 

I det vi passerer Storebælt sitter vi oss til bords i skipets restaurant, og har den siste felles middagen på turen vår. Om kvelden blir det show om bord, og vi koser oss ut i de sene timer.

På veg innover Oslofjorden nyter vi en god frokost, og tar oss kanskje en tur på dekk i det skipet passerer igjennom det trange Drøbaksundet. Vanligvis skinner solen, og vi kan se hovedstaden kommer oss i møte. Vel i land setter vi oss i bussen og kjører mot Bergen. Vanlige stopp underveis, og sjåføren tar oss hjem etter en tur preget av kultur, glede og opplevelser.

Avreisedato fra Bergen:

25 September 2023  / 9 dager

Grunnprisen inkluderer:

  • 3 netter på hotell i Berlin

  • 2 netter på hotell i Praha

  • 1 natt på hotell i Nord-Tyskland

  • Cruise med ColorLine

  • Tur med Fjordline

  • Sightseeing i Berlin og Praha

 

  • Busstur i moderne turbuss fra RunWay med dyktig sjåfør

  • Reiseleder fra RunWay

  • Ferger og bompenger

  • Alle opplevelser som er nevnt i program

 

 

Pris fra kr: 16900,-  

Tillegg enkeltrom kr: 2200  

bottom of page